Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)، نشست مسئولان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان‌ها و معاونان آموزشی و پژوهشی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها صبح امروز در دفتر مرکزی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها و به صورت مجازی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام والمسلمین رستمی در این نشست با تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) و گرامیداشت ایام سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی، سردار بزرگ اسلام و انقلاب، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی جمع بزرگ و فاخری از نظام آموزش عالی کشور را در خود جای داده است.

وی با بیان اینکه بخش بزرگی از بار آموزش عالی کشور بر عهده دانشگاه آزاد اسلامی است، گفت: بسیاری از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی کشور از دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل کرده اند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه برای نهاد رهبری در دانشگاه‌ها رسالت‌های مختلفی تعریف شده که باید تلاش خود را برای محقق شدن آن بکار بگیریم، گفت: در سند دانشگاه اسلامی و مجموعه‌ اسناد بالادستی نظام، تکالیفی متوجه دانشگاه‌هاست، این تکالیف گاهی نیاز است که یادآوری، بازخوانی و دوباره مورد توجه قرار بگیرد تا بتوان جریان آموزشی دانشگاه‌ها را به سمت مؤثری هدایت کرد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف برگزاری این جلسه استماع نظرات مسئولان نهاد رهبری و معاونان آموزشی و پژوهشی واحدهای دانشگاه‌ آزاد اسلامی درخصوص تحولات امیدآفرین واحدهای دانشگاهی است. دانشگاه را مجموعه‌ای از آموزش، پژوهش، تربیت و تولید دانش می بینیم، اما بخش آموزشی آن بخش اصلی هویتی دانشگاه‌ است که معتقدیم بخش‌های تربیتی و فرهنگی دانشگاه بیشتر در بخش آموزش رخ می‌دهد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تأکید کرد: اگر جریان تعلیم و تعلم و داد و ستد علمی که در فضای آموزش وجود دارد با اهدافی که برای نظام دانشگاهی در نظر گرفته شده است، همراه شود مطمئناً به نتایج بهتری می رسد.

وی در ادامه با بیان اینکه معاونان آموزشی واحدها، فضای آموزش دانشگاه‌ و مجموعه اساتید را در اختیار دارند، گفت: این یک فرصت بسیار بزرگ برای معاونت آموزشی و نهاد رهبری است که بتوانند دانشگاه در تراز نظام اسلامی را تحقق بخشند، رابطه علم و دین منحصر به دروس علوم انسانی و معارف اسلامی نیست و لازم است معاونان آموزشی این موضوع را در همه رشته‌ها بررسی کنند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت حوزه‌های علمیه شهرهای سراسر کشور توسط مسئولان واحدهای دانشگاهی گفت: لازم است معاونان آموزشی و پژوهشی موضوع شاگردپروری را دنبال کرده و الگوهای قابل انتقال را طراحی کنند و به دنبال مهارت‌افزایی باشند. همچنین معاونان آموزشی و پژوهشی مصمم به رعایت اوقات نماز و حفظ شعائر دینی در دانشگاه‌ها باشند.

وی افزود: در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی سوالات مختلفی مطرح می‌شود و خوب است که این موارد در کلاس‌های درسی اساتید مطرح و پاسخ سوالات توسط اساتید به دانشجویان داده شود.

ضرورت مهارت‌افزایی و معرفت‌زایی اساتید در واحدهای دانشگاه‌ توسط معاونان آموزشی و پژوهشی

حجت‌الاسلام والمسلمین رستمی در ادامه با اشاره به ضرورت مهارت‌افزایی و معرفت‌زایی اساتید در واحدهای دانشگاه‌ توسط معاونان آموزشی و پژوهشی گفت: شناسایی اساتید عالم، فرهیخته و انقلابی را در اولویت جذب قرار دهید تا فرصت استفاده از ظرفیت اساتید باسواد و دانشمند انقلابی فراهم شود.

وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در چند سال گذشته اقدامات خوبی در جذب دانشجویان خارجی انجام داده، گفت: معاونان آموزشی و پژوهشی از ظرفیت دانشجویان خارجی استفاده کرده و برنامه‌ریزی درستی در این زمینه انجام دهند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی دارای ظرفیت‌های خوبی از جمله نیروی انسانی توانمند، دانشمندان، گستردگی در سطح کشور، زیرساخت های مناسب، درگیری شدن با مسائل به صورت عینی، دور بودن از تک ساحتی و ... است، گفت: این دانشگاه با این پتانسیل ها می تواند در تحقق اهداف آینده انقلاب اسلامی که به تعبیر مقام معظم رهبری رسیدن به تمدن نوین اسلامی است، کمک کند.

وی افزود: یکی از اهداف دانشگاه می تواند مقدمه سازی برای حکومت جهانی حق و عدل باشد و این موضوع نیاز به همت جدی، گامهای استوار و نهراسیدن از آسیب ها دارد. این موضوع بسیار حائز اهمیت است که مسئولان واحدهای دانشگاهی باید به آن توجه کنند.

رستمی با تأکید بر اینکه یکی از مهمترین امور در دانشگاه ها، تولید دانش انبوه است، گفت: دانش انبوهی که منجر به تولید فناوری و تکنولوژی شود و در نهایت سبک زندگی الگو و قابل تسری به سایر نقاط را فراهم کند، بسیار حائز اهمیت است و باید به آن توجه شود.

وی با تأکید بر اینکه علم و دانش اقتدار آفرین هستند، گفت: دانشگاه ها باید در این زمینه نیز فعالیت جدی خود را به کار ببرند، چرا که مهمترین مأموریت در تحقق اهداف آینده انقلاب اسلامی متوجه دانشگاه ها است.

حجت‌الاسلام والمسلمین رستمی در ادامه با تأکید بر لزوم تعریف پروژه های مشترک بین دفتر نهاد رهبری و معاونان پژوهشی واحدها، گفت: تحلیل فضای عمومی دانشگاه ها، تحول در علوم انسانی و اسلامی، اداره مراکز آموزش عالی در تحولات آینده و پیش بینی ها و تبیین های لازم در این مورد می تواند از جمله پژوهش های مشترک این دو نهاد باشد که بسیار حائز اهمیت است.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین رستمی خاطر نشان کرد: هدایت پژوهش های دانشگاهی به سمت حل مسائل جامعه بسیار مهم است که خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی با راه اندازی سامانه پژوهشیار در این زمینه گام مهمی برداشته است.

وی با تأکید بر اهمیت اخلاق پژوهش گفت: مسئولان پژوهشی واحدهای دانشگاهی مراقبت کنند تا کوچکترین خدشه ای به این امر بزرگ وارد نشود. همچنین جلوگیری تقلید از تحولات نظام آموزشی غرب و توجه به فرصت های مطالعاتی اساتید نیز باید مورد توجه مسئولان واحدهای دانشگاهی قرار گیرد.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین رستمی در پایان از مسئولان نهاد رهبری و معاونان آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور درخواست کرد که مجموعه پیشنهادهایی که در این نشست مجازی ارائه دادند، به‌صورت مکتوب برای دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها ارسال کنند.

گفتنی است در این جلسه معاونان آموزشی و پژوهشی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی که به صورت مجازی در جلسه حضور داشتند، به ارائه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.

انتهای پیام/

حمید انصاری کد خبر: 1085844 برچسب‌ها نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها پژوهشیار

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها پژوهشیار رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها معاونان آموزشی و پژوهشی پژوهشی واحدهای دانشگاه حجت الاسلام والمسلمین دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای دانشگاهی والمسلمین رستمی دانشگاه ها نهاد رهبری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۰۰۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاوردهای جهاد دانشگاهی برای مردم تبیین شود

ایسنا/گلستان نماینده ولی فقیه در استان گلستان ضمن تقدیر از دستاوردهای علمی جهاد دانشگاهی گفت: تبیین دستاوردهای جهاد دانشگاهی باعث امیدآفرینی در جامعه خواهد شد.

آیت الله سیدکاظم نورمفیدی بعدازظهر پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت در دیدار با حسن مسلمی  نائینی رییس جهاد دانشگاهی کشور و رئیس و اعضای جهاد دانشگاهی گلستان اظهار کرد: جهاد دانشگاهی باید دستاوردهای ارزشمند خود در زمینه های مختلف را برای همگان بازگو کند تا در جامعه امیدآفرینی شود.

وی با بیان اینکه پیامبر بزرگ اسلام (ص) و بزرگان دین ما علی رغم نداشتن امکانات با اراده قوی در راه رسیدن به آرمان‌های خود تلاش کرده و خدمات درخشانی را به بشریت ارزانی کردند، گفت: به عنوان نمونه امام‌ صادق(ع) علی رغم محدودیت شدیدی که دشمنان ایجاد کرده بود با تاسیس حوزه علمیه و تربیت افراد در نشر اسلام حقیقی تلاش کرد.

نماینده ولی فقیه به جهادگران توصیه کرد: ترسی از محدودیت‌ها و کمبودها نداشته باشند و با الگو قراردادن بزرگان دین در ادامه راه خود مصمم باشند.

وی ادامه داد: مامون عباسی امام رضا(ع) را مجبور کرد برخلاف میل باطنی خود نماز عید فطر را برگزار کند و  این امام معصوم با بهره گیری از این فرصت پایه های حکومت مامون را به لرزه انداخت تا جایی که مأمون جلوی اقامه کامل نماز امام را گرفت.

نورمفیدی با تاکید اینکه کشور ایران نیازمند اراده تحول بنیادین است، اضافه کرد: جهاد تنها مختص جهاد دانشگاهی نیست بلکه باید حوزه علمیه و تمامی دستگاه های با عزمی جهادگونه در مسیر رفع مشکلات مردم گام بردارند.

خطیب جمعه تصریح کرد: جهاد دانشگاهی با بکارگیری افراد نخبه و مستعد زمینه رشد و توسعه کشور را بیش از پیش فراهم کند.

حسن مسلمی نائینی نیز در این دیدار گفت: نهاد همواره به دنبال انجام کارهای تحقیقاتی برای رفع نیازهای کشور بوده است، گفت: در دوران دفاع مقدس این نهاد تمام توان تحقیقاتی خود را در خدمت جبهه و جنگ قرار داد که با تلاش جهادگران جوان با تولید و تعمیر هر کدام از تجهیزات دفاعی، نیاز رزمندگان اسلام را برطرف شد.

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در کنار فعالیت‌های فنی و مهندسی و لجستیک جنگ از امور فرهنگی نیز غافل نشد افزود: پس از جنگ نیز این نهاد تلاش کرد تا کارهای بر زمین مانده مورد نیاز مردم را دست بگیرد و با بودجه کم و اعتقاد قوی به سرانجام برساند.

دکتر مسلمی نائینی با ذکر مثالی در این زمینه به راه اندازی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: با تلاش جهادگران این پژوهشگاه که اکنون جزو ده مرکز بزرگ جهان در درمان ناباروری است از یک اتاق کوچک ۱۲ متری شروع شد و امروزه آنقدر پیشرفت کرده ایم که از نقاط مختلف دنیا برای درمان به این پژوهشگاه می‌آیند و تاکنون ۴۰ هزار نوزاد به کمک آنها به دنیا امده و در سلول درمانی و ژن درمانی اقدامات ارزشمندی در حال انجام است.

درمان سرطان های شایع بانوان، گیاهان دارویی و داروهای گیاهی از دیگر دستاوردهای جهاد دانشگاهی بود که رئیس این نهاد به آن اشاره کرد و افزود: در حوزه فنی و مهندسی نیز از ساخت دکل‌های نفتی تا قطار متر ملی جهادگران فعالیت دارند که همه آنها در مسیر خودباوری و اعتماد به توان داخلی است و از خروج ارز از کشور جلوگیری می‌کند.

مسلمی نائینی با بیان اینکه ترویج و توسعه گیاهان دارویی یکی از برنامه های این نهاد است، ادامه داد: بیش از هزار و ۵۰۰ گونه گیاه دارویی در ایران رشد می‌کند که از این تعداد قریب به ۴۰۰ نوع گیاه دارویی مختص کشورمان بوده و در دیگر نقاط دنیا کشت نمی‌شود، اما به صورت خام از کشور خارج و پس از فرآوری در کشورهای دیگر دوباره به کشور ما وارد می‌شود که با افتتاح فاز اول دهکده گیاهان دارویی سعی کردیم گامی مهم برای تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم برداریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تربیت صحیح و اسلامی فرزندان ایران، دغدغه اصلی معلمان دلسوز
  • راهکارهای دانشگاهی برای تحقق «جهش تولید با مشارکت مردم»
  • فعالیت ۳۵ دفتر تقریب مذاهب در دفاتر تلفیقی دانشگاه آزاد
  • آیت‌الله مصباح نقش مهمی در تحول علوم انسانی داشتند
  • دستاوردهای جهاد دانشگاهی برای مردم تبیین شود
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ ۵۰ دانشجو در فاز نخست شاغل می‌شوند
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ اشتغال ۵۰ دانشجو در فاز نخست
  • ندای ضدصهیونیستی دانشجویان آمریکایی و اروپایی در جامعه طاغوت بلند است
  • دانشکده هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • ۵ اصفهانی در بین پراستنادترین استادان دانشگاه آزاد اسلامی